sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Grawe Group

  În 1828, prin strădaniile Arhiducelui Johann de Austria, fratele mai mic al împăratului austriac Franz Josef I, a fost constituită "Grazer Wechselseitige", o asociaţie de asigurare bazată pe mutualitate. Tot în acest an, apare şi primul tip de asigurare, cel împotriva incendiilor. Grazer Wechselseitige şi-a construit puterea financiară de-a lungul a peste 180 de ani de experienţă. Rezultatul: un concern financiar solid şi cu o componenţă diversificată.

Secolul 19 este martorul numeroaselor schimbări şi prefaceri ale societăţii moderne. Punerea bazelor industriei moderne a asigurărilor este doar una din modificările peisajului social, în aceasta perioadă înfiinţându-se numeroase companii de asigurări. Multe societăţi, printre care şi Grazer Wechselseitige Versicherung, funcţionează cu succes şi în prezent. Este vorba despre acele societăţi care au reuşit să depăşească momentele dificile sau perioadele de criză prin profesionalism, seriozitate şi stabilitate.

Prin achiziţionarea participaţiunilor la bănci şi firme de investiţii, şi a unor firme din domeniul imobiliar şi de leasing, Grawe devine una dintre cele mai mari firme de asigurări din Austria. Astăzi, domeniul de activitate al societăţii Grawe acoperă, cu excepţia asigurărilor de sănătate, întreaga plajă a asigurărilor: de accident, de viaţă/pensie, de locuinţă, de credite, agricole, de răspundere împotriva riscurilor financiare.

Gândim în perspectivă, iată motivul prezenţei noastre pe plan internaţional. Acest tip de gândire a determinat dezvoltarea companiei GRAWE, de la nivelul societăţii mutuale pentru asigurare împotriva incendiilor - aşa cum a fost creată în anul 1828, la nivelul unei prezenţe puternice şi respectabile în întreg spaţiul central şi est-european. Extinderea rapidă şi sigură, de anvergură, a făcut posibilă transformarea noastră într-o corporaţie solidă cu operaţiuni în toată Europa. La începutul anilor '90, Grawe începe să pătrundă pe piaţa est-europeană a asigurărilor, fiind prezentă azi în Slovenia, Croaţia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Bulgaria, Ucraina, Banja Luka, Muntenegru, Macedonia, Republica Moldova şi România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blog Designed by The Single Momoirs